Twórcami marki SALT & Pepa są
IZABELA BARTOSZEWICZ ORAZ PRZEMYSŁAW JANTA.

IZABELA BARTOSZEWICZ

Izabela jest właścicielką cateringu dietetycznego Kolorowy Pieprz, cieszącego się najwyższą opinią na Pomorzu w takich porównywarkach takich jak Dietly.pl czy Cateromarket. Pasja, różnorodność, zero ściemy – tak mówią o niej Ci, którzy mają okazje z Nią pracować. Jej największą zaletą jest dokładność, estetyka, wysublimowane wyczucie smaku i niesamowity spokój podczas gotowania. Z warzyw i owoców potrafi zrobić absolutne mistrzostwo, za którymi przepadnie nie jeden „ mięsożerca”.

PRZEMYSŁAW JANTA

Przemek - kucharz z pasji i zamiłowania. Swoją przygodę z profesjonalnym gotowaniem zaczął w programie "Master Szef Polska”. Kunszt zdobywał w najlepszych trójmiejskich restauracjach. Jego motto to słowa Anthelme Brillat-Savarina „odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy”. Jego kuchnia charakteryzuje się niebywałym smakiem, zapachem, strukturą, trwałością, czymś co można podsumować słowem - prawda. Podczas gotowania uwielbia opowiadać ciekawostki o wykorzystywanych produktach. To dowód, że jest prawdziwym pozytywnym „freakiem” kulinarnym! Specjalizuje się w obróbce ryb oraz mięsa.